16 oktober 2023
Hoogezand

Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang. Stichting De Reensche Compagnie maakt zich hier hard voor en stelt de AED’s ter beschikking. De AED's zijn tevens aangemeld bij hartslag.nu, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn in geval van een hartstilstand.

Wim Kroeze, Manager Algemene Zaken: “Zonder te overdrijven is het simpelweg een kwestie van leven of dood. Met het plaatsen van de AED’s vergroten wij de kans dat iemand een hartstilstand kan overleven. Door AED's te plaatsen en deze te registreren bij hartslag.nu, willen we ervoor zorgen dat onze bewoners maar ook onze omgeving snel toegang heeft tot levensreddende apparatuur."
AED geplaatst

Foto: Bij de entree van de Tak van Poortvlietstraat en de Atlantaborg aan de Kerkstraat zijn AED's geplaatst.

De Reensche Compagnie werkt samen met hartslag.nu om ervoor te zorgen dat de AED's nauwkeurig gelokaliseerd en goed onderhouden worden, zodat ze altijd gereed zijn voor gebruik wanneer dat nodig is. Hartslag.nu is een initiatief dat mensen in staat stelt om AED-locaties te vinden en hulpverleners in de buurt te waarschuwen in geval van een hartstilstand. Dit maakt de snelle inzet van AED's mogelijk en vergroot de overlevingskansen  

Word burgerhulpverlener
Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden. Je kunt je hiervoor aanmelden via hartslag.nu.

Hartveilige omgeving
Dit initiatief onderstreept de inzet van Stichting de Reensche Compagnie voor de gezondheid en veiligheid van hun bewoners en draagt bij aan het creëren van een leefomgeving waarin iedereen zich beschermd en ondersteund voelt.

Terug

Waar wij ons in onderscheiden

  • Verhuur sociale en vrije sector appartementen
  • Wonen in het stadshart van Hoogezand
  • Aangename en noodzakelijke voorzieningen op loopafstand
  • Dienstverlening met een hoofdletter
  • Hoge huurderstevredenheid
  • Vriendelijk en toegewijd personeel