12 juli 2023
’t Gait deur! De Reensche Compagnie met 92% voor verduurzaming

Onlangs hebben bewoners van De Reensche Compagnie kunnen stemmen of zij meedoen aan de verduurzamingsmaatregelen. De Reensche Compagnie is trots en blij dat maar liefst 92% van de huurders hun akkoord heeft gegeven. Een mooi resultaat.

Wim Kroeze,  Manager Algemene Zaken De Reensche Compagnie: “Er is massaal voor gestemd! Dat is toch fantastisch. We hadden wel gehoopt op een positieve uitkomst maar deze score is geweldig en een duidelijke stem voor de toekomst. Is het niet voor jezelf, dan is het wel voor de volgende generatie. We zijn de huurders dankbaar voor hun steun en vertrouwen.”

1. RC Huurders bedankje.JPG
Foto: alle bewoners ontvingen een vrolijke verrassing in de brievenbus, als dank voor hun steun en vertrouwen. 

Verduurzaming van de woning
Aan het einde van dit jaar start De Reensche Compagnie met het isoleren van de woningen. Tevens brengen zij in de woningen ventilatiesystemen aan om een gezond binnenklimaat te houden. In 2025 wordt de gasketel vervangen voor een warmteketel. De huurwoningen worden dan aangesloten op de nieuwe warmtering in Hoogezand.

Aardgasvrij
De warmtering is het sluitstuk van het project ‘Gasvrij Gorecht’. Als alle vier de woningcorporaties instemmen met deze warmtering, kan Gorecht-Noord in 2025 helemaal van het aardgas af. Via de warmtering stroomt warm water naar de woningen, waarmee de huizen worden verwarmd. De warmtering gebruikt restwarmte van kartonfabriek ESKA. Eerder konden bewoners al overstappen van een gaskooktoestel naar inductie, waardoor de buurt helemaal gasvrij wordt.    

Terug

Waar wij ons in onderscheiden

  • Verhuur sociale en vrije sector appartementen
  • Wonen in het stadshart van Hoogezand
  • Aangename en noodzakelijke voorzieningen op loopafstand
  • Dienstverlening met een hoofdletter
  • Hoge huurderstevredenheid
  • Vriendelijk en toegewijd personeel