Warmtevanmorgen.nu

De overheid eist dat nieuwe woningen duurzaam gebouwd moeten worden. De Reensche Compagnie heeft voor de Atlantaborg daarom gekozen voor het “Warmtevanmorgen.nu” concept van het bedrijf Vaanster. Daarmee is een zeer duurzame en comfortabele oplossing gevonden voor het verwarmen én verkoelen van het appartement. Met de steeds warmer worden de zomers in ons land een belangrijk voordeel.

Ieder appartement maakt gebruik van een duurzaam, energiezuinig en gasloos klimaatsysteem van Vaanster. Een warmtepomp haalt warmte (en koude) uit de grond. Het systeem levert warm water voor de kraan en de douche en zorgt ervoor dat uw woning behaaglijk warm blijft in de winter en comfortabel koel in de zomer. De warmtepomp gebruikt stroom, dus elk appartement krijgt een stroomaansluiting. Zonnepanelen op het dak wekken gratis stroom op die u zelf kunt gebruiken of, afhankelijk van uw verbruik, kunt terug leveren aan het elektriciteitsnet.

Het systeem wordt gedurende 25 jaar aan u of eventuele opvolgende bewoners verhuurd. Vaanster zorgt voor het onderhoud en de vervanging van onderdelen zodat het systeem optimaal functioneert. 

Het is de verwachting dat gas snel duurder wordt en stroom goedkoper door alle zonneparken en windmolens die gebouwd worden. Daarom is dit concept ook in de toekomst financieel aantrekkelijk.

Een indicatie van de maandelijkse energielasten (basis prijspeil 2019) is als volgt opgebouwd:

Huur warmtepomp en zonnepanelen (vast bedrag)€ 100,--
Energieverbruik van de warmtepomp €  39,--
Eigen verbruik  €  39,--
Teruggave zonnepanelen€  19,--
Vast recht Enexis€  18,--

 

Met uitzondering van de huur warmtepomp en zonnepanelen (vast bedrag per maand) zijn de overige kosten indicatief. Een en ander is afhankelijk van het eigen gebruik en de ligging van het appartement.
 

Waar wij ons in onderscheiden

  • Verhuur sociale en vrije sector appartementen
  • Wonen in het stadshart van Hoogezand
  • Aangename en noodzakelijke voorzieningen op loopafstand
  • Dienstverlening met een hoofdletter
  • Hoge huurderstevredenheid
  • Vriendelijk en toegewijd personeel