Intentieovereenkomst

De voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer, Geveke en de woningcorporaties Lefier, Groninger Huis en De Reensche Compagnie hebben op 18 april 2017 een intentieovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling van Stadshart Noord Hoogezand. Hierin hebben zij de intentie uitgesproken om de problematiek in de Kerkstraat en omgeving samen aan te pakken door middel van sloop, (gedeeltelijke) renovatie en nieuwbouw alsmede tot een kwaliteitsverbetering van de openbare ruimte.

 


 

Startsein bouw Tussenhof

vlaggen hijsen.jpg

Op donderdag 11 juli 2019 is op de bouwlocatie de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Door het hijsen van de vlaggen van de gemeente Midden-Groningen (door wethouder Jan Jakob Boersma) en Geveke Bouw en ontwikkeling (Harry Leggedoor) is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de woningen in het Stadshart Tussenhof Hoogezand. 

De woningen en appartementen zijn onderdeel van het plan voor de ontwikkeling van het Stadshart. Het Stadshart bestaat uit twee delen, het zuidelijke- en noordelijke deel. Het zuidelijke deel is inmiddels gereed. De vernieuwing van het noordelijke deel is gericht op het afronden van het stadscentrum met een zorgvuldige aansluiting op de aangrenzende bebouwing. 

 

 

De Reensche Compagnie kan bouwen

Tekenen 15-10-2019.JPG

In Het Café van het ouderencomplex De Reensche Compagnie in Hoogezand is dinsdag 15 oktober 2019 de koop- en aannemingsovereenkomst voor de bouw van het appartementencomplex voor ouderen in het stadshart van Hoogezand, ondertekend. Dat gebeurde door Herman van der Til, stichting bestuursvoorzitter van De Reensche Compagnie en de heer Leggedoor, directeur van Geveke Bouw. 

Wim Kroeze, Manager Algemene zaken van De Reensche Compagnie: 
,,Een heuglijk moment. We hebben er als Reensche Compagnie, samen met de gemeente en Geveke, veel energie in gestoken. Dit wordt een prachtig complex en we gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet”.

 

 

Overzicht van de nieuwbouw

Overzicht nieuwbouw 2.jpg

Begin 2020 start De Reensche Compagnie in het Stadshart-Noord Tussenhof in Hoogezand (tussen de Kerkstraat en de Erasmusweg) met de bouw van een appartementencomplex voor ouderen, de 'Atlantaborg'. Het complex ligt voor ouderen op een ideale plek, in het stadscentrum, op loopafstand van De Reensche Compagnie, waar in de zalen regelmatig van alles gebeurt, vlakbij het Medisch Centrum, bij bushaltes en het winkelcentrum 'De Hooge Meeren' is op loopafstand.

Atlantaborg.JPG

Er wordt begonnen met fase 1. Hier komen 46 vrije sector huurwoningen:   

- met het accent op levensloop- en zorgbestendig wonen
- een complex met 6 verdiepingen
- op de begane grond komen 6 woningen en op elke verdieping 8 woningen
- 46 appartementen: 23 Kieldiep-zijde en 23 Kerkstraat-zijde
- er komen 22 hoekwoningen en 24 tussenwoningen
- appartementen met een eigen privé parkeerplaats
- inpandige fietsenstallingen op de begane grond

 


Het begin is er...

Piketpaaltje.jpg

Bouwketen

 

Verdere informatie volgt z.s.m. op http://www.atlantaborg.nl

 

Handig om te weten

  • Geen inkomensgrens sociale huurwoningen
  • Parkeren bij de deur
  • Alarmeringen in de woningen
  • Winkelcentrum op loopafstand