Impressie nieuwbouw.JPG
 

Redactioneel stuk in de Regiokrant van 25 september 2019

 

HOOGEZAND - De Reensche Compagnie start in het Stadshart-Noord tussen de Kerkstraat en de Erasmusweg in Hoogezand met de bouw van een appartementencomplex voor ouderen, de ‘Atlantaborg’. Nog dit jaar wordt begonnen met de bouwwerkzaamheden, die veertien maanden gaan duren, en naar verwachting kunnen dan de eerste bewoners in het prille voorjaar van 2021 hun nieuwe (huur)woningen betrekken. Er is sprake van tevredenheid alom, zowel bij het stichtingsbestuur van de Reensche Compagnie, als bij het gemeentebestuur van Midden-Groningen. ,,Het bestemmingsplan is goedgekeurd en daar zijn ook geen bezwaarschriften op gekomen. Na de goed bezochte feestelijke startbijeenkomst van de woningbouw in het stadshart in juli kunnen we nu heel tevreden zijn. Bij die startbijeenkomst, waar door de andere deelnemende partijen in het project de intentieovereenkomst werd getekend, was door de Reensche Compagnie nog geen handtekening gezet omdat de financiële zaken nog moesten worden afgerond, maar nu is alles rond, is alles positief afgesloten en kan er worden gebouwd’’, aldus wethouder Jan Jakob Boersma.

‘In volle vaart verder’

Reensche Compagnie-stichtingsbestuursvoorzitter Herman van der Til is blij met het groene licht voor de bouw. ,,Veertien jaar geleden zijn partijen met de gemeente bij elkaar gekomen in de Damkerk en hebben we ons afgevraagd, waar is nu behoefte aan wat betreft woningbouw in het stadshart en daar bleek dat er ook duidelijk behoefte was aan wonen voor ouderen. Toen hebben wij als Reensche Compagnie gezegd, daarover willen we meedenken. Samen met Geveke Bouw en Ontwikkeling, banken en financiers hebben we toen gekeken welke mogelijkheden er waren en hoe kunnen we als Reensche Compagnie die woningbouw ontwikkelen. Nu hebben we anderhalve week geleden de financiën rond gekregen en kunnen we in volle vaart verder’’, aldus Van der Til.

Achthonderd euro’

Dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat er een appartementencomplex op de hoek van de Erasmusweg en de Kerkstraat gaat komen van zes verdiepingen met huurwoningen voor ouderen met een huurprijs van naar verwachting rond de achthonderd euro. Op de begane grond komen zes woningen en op elke verdieping zeven. Het complex ligt voor ouderen op een ideale plek, in het stadscentrum, op loopafstand van de Reensche Compagnie, waar in de zalen regelmatig van alles gebeurt, vlak bij het Medisch Centrum, bij bushaltes, en een winkelcentrum binnen loopafstand. ,,We zijn nu druk en constructief bezig met de omgevingsvergunning en ook voldoet het geheel aan de nieuwe stikstofregels, zodat er ook daar geen belemmeringen zijn en alles er dus zeer gunstig uitziet’’, aldus wethouder Boersma.

‘Grondwerk’

Inmiddels zijn, zoals vorige week gemeld, elders in het gebied langs de noord- en zuidkant van de Erasmusweg de grondwerkzaamheden met het leggen van kabels van start gegaan en wordt een dezer dagen begonnen met de sanering van de grond. Naar verwachting is die sanering voor beide stukken grond, ten noorden en ten zuiden van de Erasmusweg, eind oktober afgerond en kan ook worden gestart met de andere bouwactiviteiten in het gebied, zoals de bouw van onder andere 38 huurwoningen, eengezinshuizen, in de sociale huursector.

Belangstellende ouderen voor een woning in het nieuw te bouwen appartementencomplex van de Reensche Compagnie, kunnen bellen met De Reensche Compagnie (0598-322664) of zich melden per email: nieuwbouw@reenschecompagnie.nl.