Onderstaande is belangrijk als u overweegt een harde vloerbedekking in uw woning te nemen.

In een woning, eigendom van De Reensche Compagnie, mag een harde vloerbedekking gelegd worden als u kunt aantonen dat er een geluiddempende ondervloer gelegd wordt die in combinatie met uw harde vloer de contactgeluidsisolatie met minimaal 10 dB. verbeterd.


Wij moeten van u een officieel certificaat ontvangen, waarop de verbetering van contactgeluidsisolatie van 10 dB. vermeld staat en dat de contactgeluidsisolatie is getest volgens de norm NEN-EN-ISO 717-2.


U kunt via een erkende vloervakhandel aan dit certificaat komen. Als u uw vloer besteld, kunt u de betreffende firma opdracht geven om een certificaat voor u te bestellen. Hun leverancier verzorgt dan het certificaat. 


Uit het bovenstaande kunnen wij dan nog niet opmaken dat deze ondervloer ook daadwerkelijk gelegd gaat worden. Na overleg van de betreffende factuur waaruit blijkt dat de isolatie volgens de norm, NEN-EN-ISO 717-2 is aangebracht, ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging waarin u wordt meegedeeld dat de verhuurder (De Reensche Compagnie) toestemming heeft verleend voor het leggen van een harde vloerbedekking in de woning.