Coronamaatregelen

Het Coronavirus houdt ons helaas nog steeds in haar greep. Al geruime tijd zien we het aantal besmettingen weer toenemen en de druk op de zorg neemt inmiddels alarmerende vormen aan. Daarom heeft het kabinet op 12 november jl. de maatregelen weer aangescherpt. Wat dat betekent voor het gebruik van de algemene ruimtes van De Reensche Compagnie is in een speciale brief aan alle bewoners kenbaar gemaakt. Hieronder leest u een opsomming van de maatregelen zoals wij die per direct en tot nader order, weer hebben ingevoerd:

 1. In alle openbare ruimtes en de liften binnen het gebouw is het dragen van mondkapjes verplicht.
 1. In de liften geldt er geen maximaal aantal personen, maar we vragen u wel om elkaar de ruimte te geven en desnoods iets langer te wachten. Alle liften zijn bij de deuren voorzien van desinfectieapparaten. Een dringend verzoek om nog steeds uw handen te desinfecteren voor u op een knop drukt om de lift op te roepen of te laten vertrekken.
 1. Wij kunnen samenscholing buiten of in de entrees nog steeds niet toegestaan. Dat geeft een onprettig gevoel bij bezoekers en overige bewoners die de groep moeten passeren en we willen voorzichtigheid blijven betrachten in verband met corona.
 1. De hoofdentree naar de kantoren blijft geopend. Toch willen we u vragen om via de telefoon of per email contact met ons op te nemen. Als moderne werkgever hebben wij de bedrijfsvoering de afgelopen anderhalf jaar anders ingericht en zijn wij ingespeeld op het nieuwe hybridewerken. Voor reparatieverzoeken of overige vragen kunt u ons op werkdagen telefonisch bereiken tussen 08.30 en 12.30 uur. Via info@reenschecompagnie.nl zijn wij op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Voor zeer dringende storingen kunt u ons, via het keuzemenu, ook in de middag telefonisch bereiken.
 1. Het zalencentrum gaat per direct weer dicht voor kleine activiteiten in groepsverband. Dat houdt in dat de sjoelclub, de koffieochtenden en de kaartclubs geen gebruik kunnen maken van de grote zaal.
 1. Het grootste gedeelte van de grote zaal, (de zijde aan de keuken) is ingericht als recreatieruimte. Voorlopig als proef staat deze ruimte onbeperkt en kosteloos tot uw beschikking, 7 dagen per week. Zolang de anderhalve meter gerespecteerd wordt houden we deze dagelijks open tot 17.00 uur. Met uitzondering van de weekenden en feestdagen, zal onze huismeester Tjalling de Graaf de ruimte dagelijks desinfecteren en schoonmaken.

Tot slot vragen wij u vriendelijk, maar dringend, om de algemene basisregels nog steeds in acht te houden. Niet alleen voor uw eigen gezondheid, maar ook voor dat van uw medebewoners, de bezoekers, ons personeel en de hulpverleners. Dat wil zeggen:

•    Geef elkaar de ruimte;
•    Was regelmatig de handen;
•    Hoest/nies in je elleboog;
•    Bij klachten: blijf thuis en laat je direct testen.

Algemene informatie vindt u ook op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Laten we met elkaar het gezond verstand blijven gebruiken en ons steentje bijdragen aan het indammen van het Coronavirus, ingeënt of niet. Zodra de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid kunnen leiden tot aangepaste maatregelen voor onze complexen, zullen wij dit doorvoeren.

Ondertussen blijven we natuurlijk op elkaar letten.

 

Waar wij ons in onderscheiden

 • Verhuur sociale- en vrije sector appartementen
 • Wonen in het Stadshart van Hoogezand
 • Aangename en noodzakelijke voorzieningen op loopafstand
 • Dienstverlening met een hoofdletter
 • Hoge huurderstevredenheid
 • Vriendelijk en toegewijd personeel