Coronamaatregelen

Het kabinet heeft besloten om per 25 september de verplichte 1,5 meter maatregel los te laten en alle publiek toegankelijke locaties weer open te stellen. Soms met de beperking van een verplicht coronatoegangsbewijs. Er wordt echter nog wel vanuit de overheid opgeroepen om de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus te blijven volgen. En dat standpunt onderschrijven wij! Wanneer we ons daaraan blijven houden geven we corona geen kans en houden we het risico van besmetting zo laag mogelijk. Ook na vaccinatie kunt u elkaar immers nog steeds besmetten.

We zetten het nog maar eens voor u op Voorlopig blijft het belangrijk om in ons dagelijkse handelen een aantal algemene richtlijnen te handhaven:

•    Geef elkaar de ruimte;

•    Was regelmatig de handen;

•    Hoest/nies in je elleboog;

•    Bij klachten: blijf thuis en laat je direct testen.

Binnen de appartementencomplexen van De Reensche Compagnie kunnen we ons dus gelukkig ook weer wat vrijer bewegen.

De hoofdentree naar de kantoren is inmiddels weer geopend. Toch  vragen wij u om op een andere wijze contact met ons op te nemen. Wij hebben besloten om alle personeelsleden de keuze te geven het ‘nieuwe hybridewerken’ zelf in te vullen. Dat betekent dat iedereen de mogelijkheid heeft om thuis te werken. Als moderne werkgever willen wij dat graag blijven faciliteren en daarom kunt u  ons uitsluitend per telefoon of e-mail benaderen.

Voor reparatieverzoeken of overige vragen zijn wij op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur telefonisch bereikbaar via 0598-322664.  Voor zeer dringende storingen of calamiteiten geldt hetzelfde telefoonnummer, door middel van een keuzemenu zijn wij dan ook in de middag bereikbaar. Via het mailadres info@reenschecompagnie.nl  kunt u ons op werkdagen digitaal bereiken van 8.30 tot 17.00 uur.

De doorgangen van -en naar de complexen Tak van Poortvliet en van der Duyn van Maasdam zijn weer als vanouds toegankelijk.

In de liften geldt er geen maximaal aantal personen meer, maar we vragen u wel om elkaar de ruimte te geven en desnoods iets langer te wachten. Alle liften zijn bij de deuren voorzien van desinfectieapparaten. Een dringend verzoek om nog steeds uw handen te desinfecteren voor u op een knop drukt om de lift op te roepen of te laten vertrekken.

Wij kunnen samenscholing buiten of in de entrees nog steeds niet toegestaan. Dat geeft een onprettig gevoel bij bezoekers en overige bewoners die de groep moeten passeren en we blijven voorzichtigheid betrachten in verband met corona.

Het zalencentrum kan weer gebruikt worden voor kleine activiteiten in groepsverband. Met de diverse clubbestuurders is inmiddels besproken hoe dat zal worden ingevuld. Informatie is te verkrijgen via de bestuurders of ons hoofd facilitair, Anne Willem Piening.

Grote activiteiten zoals toneel- of muziekuitvoeringen zullen wij vooralsnog niet toestaan. Controle en handhaving van een coronatoegangsbewijs is voor ons niet mogelijk door het ontbreken van mankracht en scanapparatuur.

Een deel van de grote zaal hebben we inmiddels ingericht als recreatieruimte, met onder andere een televisie en biljart. Voorlopig als proef staat deze ruimte onbeperkt en kosteloos tot uw beschikking, 7 dagen per week. Met uitzondering van de weekenden en feestdagen, zal onze huismeester Tjalling de Graaf de ruimte dagelijks desinfecteren en schoonmaken.

Zodra er vanuit de overheid richtlijnen worden gecommuniceerd, die voor ons tot aangepaste of veranderende maatregelen leiden, zullen wij deze weer doorvoeren.

Tot slot vragen we u vriendelijk, maar dringend om de algemene basisregels in acht te houden. Niet alleen voor uw eigen gezondheid, maar ook voor dat van uw medebewoners, de bezoekers, ons personeel en de hulpverleners.  Ondertussen blijven we op elkaar letten en kunnen we genieten van de ruimte die ons weer geboden wordt.

Algemene informatie vind u ook op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Waar wij ons in onderscheiden

  • Verhuur sociale- en vrije sector appartementen
  • Wonen in het Stadshart van Hoogezand
  • Aangename en noodzakelijke voorzieningen op loopafstand
  • Dienstverlening met een hoofdletter
  • Hoge huurderstevredenheid
  • Vriendelijk en toegewijd personeel